måndag 16 februari 2009

Raglanpremiär!

Tänk, det här är nästan första gången jag syr en tröja med raglanärm! Herregud, varför har jag inte gjort det tidigare?! Det är mycket roligare och blir betydligt snyggare, särskilt eftersom det är så lockande att blanda tyger. Så här blev min första triss:

En långärmad tröja i flodhästtyget och lime-interlock från mjukatyger.se. Matchande byxa till som bloggades om häromdagen.

Sen var det en liten kille i stl 92 som ville ha en kortärmad likadan. Och så fick det bli en i brunt och gult som ska behållas. (brun interlock från mjukatyger.se)


Jag har stickat ner sömsmånerna med en vanlig raksöm och fållat ärmarna med en enkel kråkspark, och nertill med en dubbel kråkspark. Detta gav mig en liten tankeställare som kanske någon annan sybloggare kan svara på: Finns det egentligen någon regel på hur många olika (synliga) sömmar man får använda på ett plagg? "Får" man fålla med olika sömmar, eller ska man konsekvent hålla sig till en?

Hur som haver tror jag iaf att jag ska kasta mitt vanliga tröjmönster. Hädanefter blir det raglan!

4 kommentarer:

Marie Frost sa...

Visst är det roligt och fint med raglan! Jättefina tröjor du har gjort!
Jag har ingen aning om det där med sömmarna, men jag tycker det ser bra ut oavsett om det är ett regelbrott eller inte! :)

linn sa...

nej kasta inte det :) då tar jag det:P alltid lika roligt när du lägger ut bilder..

använd: anders
lösenord: edwin

Jenny sa...

Så fina tröjor! Gillar verkligen den gula :)

Jag syr också nästan bara raglantröjor numera. De sitter snyggare tycker jag. Vad fint det var med kråksparksöm. Jag tror inte jag har det på min maskin.

PajaS sa...

Tusen tack för alla fina kommentarer! Det år så roligt att läsa varje gång någon skrivit nåt!