torsdag 28 april 2011

SkärmhilkanDet är flera som har frågat mig om "min" skärmhilka jag syr, så jag tänkte lägga ut lite bilder. Jag ska på inga sätt göra anspråk på idén, jag såg en bild på den i en finsk blogg för länge sedan, kunde inte läsa ett ord och minns absolut inte vilken blogg det var.


Så här ser formen på den ut. Skärmen är sydd i dubbelt tyg och förstärkt med mellanlägg. Tre tryckknappar gör att storleken går variera ganska mycket. Råa kanter som bara är overlockade, och en fåll framtill där jag samtidigt syr fast skärmen.


En trött Kalle ställde motvilligt upp på att sitta still i tre sekunder...


Och från sidan ser den lite ut som en keps.


Det är inte ofta jag syr i andra material än trikåer, men jag fick sådan lust att sy ett par manchesterbyxor till Kalle häromkvällen. Ville att de skulle matcha den gula klövertröjan jag tidigare visat och använde mig därför av dubbelt tyg nertill. Kom lite senare på att det ju är otroligt ofiffigt med ljusa tyger nertill denna årstid...


En hallonröd sommarklänning i cirkustyget ska gå till en söt liten jänta.


Liksom ett set med knickers och linne...


...och en t-shirt i olive-och svarta glada elefanter.


Alla mönstrade tyger kommer från Znok förutom klövertyget (Deerdot).


14 kommentarer:

Gittan sa...

Å vad mycket fint du sytt! Vill oxå vara så produktiv!!

Fangoria sa...

Åh så mycket fint, vad du hinner med!!!!

Ahlard sa...

Parasitsyr du? Så mycket fint, längtar lite efter att komma i ordning så jag kan börja sy också. Men om du kommer kan vi göra en provisorisk sybänk och ha pysselkväll:)

Kajsa sa...

Åh! Så mycket fint! När får man möjlighet att göra en beställning?

PajaS sa...

Johanna: haha, ja jag parasit-syr. Får inte komma till jobbet idag så jag har tagit ut maskinerna, underbart! Jag kommer på söndag!

PajaS sa...

Kajsa: Tack! Det går bra att du hör av dig ifall du vill beställa något. Flera har gjort det, har bara stoppet ett tag till för att jag inte vill känna så mycket krav just nu. Du är välkommen att maila!

Singh sa...

Supercool! Wow, vilken smart och enkel lösning, har aldrig sett någon liknande. Undrar om mina killar skulle kunna tänka sig att använda en sån där...

Kajsa sa...

Härligt! Då mailar jag nu! :D

Taikku sa...

I just loved that hat!

Anna Mustonen sa...

Skärmhilkan är ju bara SÅ ball. Du... du har inte kvar av det limegröna vikingartyget så du kan sälja mig en bit?

Anna Mustonen sa...

Hallojs! Jag har fått tag på två meter av vikingarna men tack ändå för att du svarade mig! Får hem det imorgon nog sååå spännande!

[bebisblä] sa...

Vilken tuff idé med en skärmhilika! Jag har aldrig sett något liknande. Det måste jag testa att sy till sommaren. Tack för att du visar hur den ser ut och beskriver hur man gör.

Jenny B sa...

Din skärmhilka är hur söt som helst!

OYB sa...

Vad mycket fint du har fått sytt!!
Och skärmhilkan är bara såå tuff!