söndag 29 april 2012

Så syr man en enkel bikini!


Snart är det sommar så jag tänkte ge mig på att prova sy en bikini. Jag badar ytterst sällan men är gärna ute i solen så en vanlig jersey duger gott för mig, det behöver inte vara "badtyg". Jag tänkte visa er hur man syr min hemmasnickrade och väldigt enkla modell.
Detta behöver du! Hoppas ni ser måtten på mönsterbiten när ni klickar på bilden. Men ni måste kanske ändå göra egna mått. Jag har ganska liten bröstkorg men ammar nu så jag skulle säga att detta är  75 C. Stycket är iaf 16 cm högt och 34 cm brett som ska läggas mot vikt kant, dvs 68 cm. Inga sömsmåner behövs då alla kanter ska bandkantas. Det är 3 cm brett mitt bak, ungefär som hyskan jag sen ska använda.

Du behöver också en bit att sy ihop till en rundel. Den är ca 10*15 cm. (jag klippte den lite kortare sen när jag skulle fästa den så du får nog måtta själv vad du tycker blir lagom).

Sen behöver du "hyskor" att knäppa bikinin med.


Sen kantar du alla sidor. Jag började med de långa sträckorna och avslutade med den korta biten där bak. Detta för att...


...kunna fästa hyskan på ett snyggt sätt.Sy fast båda hyskorna ordentligt.


 Sen syr jag en rundel av den lilla tygbiten......och placerar den mitt fram på bikinin. Tråcklar några stygn för hand på insidan så den sitter på plats. Jag hade varit klar nu om jag inte provat den och tyckt att jag nog ville ha axelband också.


Jag gjorde på enklaste vis bara ett kantband i bandkantningsmojängen, av jersey med lycra denna gång. Annars tycker jag att interlock är bäst att kanta med men jag ville ha ett stretchigare material så jag valde jerseyn. Ni får måtta själva hur långa ni tycker att de bör vara (beroende på stretchen i materialet) och sen bara sy fast dem på önskad plats.


Hoppas att ni förstår hur jag gjort och att min tut varit till hjälp!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ohhhh vad fiiiiin, bara måste prova att göra en....Gulligt av dig att orka göra en tut!!! :)

Sandra sa...

Coolt! Jag måste nog pröva jag med. Hittar ALDRIG bikinis som både är snygga och sitter bra.

Onomak sa...

Tack för inspirationen! Måste nog oxå sy en tror jag :)

sheweb.se sa...

Superfin, måste testas!

/sara, sheweb.se

Åsa Tidqvist sa...

så snygg! åh vad jag skulle vilja testa att göra en jag med....det som tar emot är liksom att jag har inget att fylla den med...typ! kanske man kan sy i byglar på ngt sätt...?

clovek sa...

så stilligt :D

likte bloggen din jeg og legger meg til som følger :D